Här finns vi

Smärtlindring

Varför får man ont?

© Copywright Christer R. Sahlberg Leg. Chiropraktor

Vad är Leg. Kiropraktik?

Målet för en kiropraktor är att återställa kroppens muskel- och ledbalans i rörelseapparaten. Vid en första undersökning letar vi efter funktionsstörningar och deras relation till smärta i muskler och leder. Det kan vara nackspärr, utstrålande smärta och domningar i armar och händer, ryggskott och ischias. Den Legitimerade kiropraktorn är speciellt utbildad på att hitta avvikelser från det normala och med hjälp av olika metoder behandla dessa.

Hur uppstår ett problem?

Ofta samverkar flera olika orsaker. Kroppen kan nämligen under lång tid kompensera en störning och övriga påfrestningar i form av stress, felaktiga arbetsställningar m.m. som du utsätts för varje dag. Ända tills den kroppsliga balansen rubbas så mycket att en liten snedbelastning utlöser ditt första ryggskott.

Viktigt är att nämna att den gamla förklaringen om att ”kotor hoppar snett” och ”trycker på nerver” ger en mycket förenklad bild av verkligheten. Många problem beror i stället på nedsatt rörlighet i kroppens leder.

Irritation av nerven sker vanligen i överbelastade och överrörliga områden. Det behöver inte alltid göra ont men nerven blir överaktiv vilket kan leda till obehagliga muskelspänningar, stickningar mm.

Leg. Kiropraktik är en säker och naturlig behandlingsform

Kiropraktorn ger en snabb impuls för att återställa rörligheten där även mjukdelsbehandling ingår. Genom specifik kiropraktisk manipulation ger kiropraktorn kroppen ”hjälp på traven” med mjuka välavvägda justeringar inom det normala rörelseomfånget. Dåligt fungerande leder återfår sin normala funktion.